Fredags mys..

Inte det lättaste att försöka skriva med datorn i knät.. För en kär Kajsa vill att jag ska använda mina fingrar till att kela med henne, gör jag inte det så trycker hon hela sitt huvud på fingrarna så man stvar väldigt fel o försöker man låtsas som man inte bryr sig ändå så biter hon en lite försiktigt o går upp på tangentbordet.. Så det tar lite tid att skriva just nu.. Blir mycket dfjk klaire klew och sedan en massa suddande och omskrivnig, lite sudd till och så håller de på just nu..

Veckan som kommer är min sista uppdragsvecka på IoS.. Nästa vecka börjar vi flytta med :o).. Så nästa helg sitter vi i huset i stället.. Har bestämmt att vi ska vänta med att flytta sängen till huset till helgen.. Så Hunny för börja med alla lådor o de andra möblerna :o).. Blir ju en del att bära.. Lådorna kan han ju ta själv, men det går ju inte bära alla möblerna själv.. En del av våra möbler går det ju.. Men inte allt..

Vi fick ritningar och offert från NYBE i veckan på köket.. Den leverantören som vi gillade bäst hos dem kunde inte leverera stommar och sånt som vi önskar ha.. Vi känner att vi vill verkligen ha ett kök som känns så som VI vill ha det.. Så därför har vi ritat om köket på IKEA för att se hur stor prisskillanden är och om de kan leverera enligt våra önskamål.. Och gissa, IKEA kan leverera xakt så som vi vill ha det, plus att som det ser ut nu så är IKEA ca 11 000sek billigare..

11 000sek är faktiskt en del slantar som man kan införskaffa sig en hel del annat för.. Så vi ska se vad NYBE säger om ritningen och IKEA ska hjälpa att rita/räkna med lite special saker så som lådronterna i stället för dörrar o diskmaskinsskåpet..

Igår var vi på Speak Easy i Älmhult o kollade på Magnus Betnér, han var grymt bra.. Vi var ett litet gäng på 6 pers som hade bokat buffén så vi fick kanon bra placering näst längst fram, drinkarna var goda och blev många.. Märkte jag idag :oS.. När jag steg upp imorsen så stod osten, smör, pålägg och grönsaker framme.. Jag o Hunny var tydligen fylle hungriga ;oP.. Nöjd över att vi lyckades stänga av spisen efter oss i alla fall, slängde ihop lite "Julanta" äggröra.. Innehåller ägg med smält ost i, MUMMA!..

Så det var verkligen tur att jag bara jobbade fram till lunch idag ;o).. Var riktigt tungt, blev en flåttig pizza med hem efter jobbet som jag bokstavligen tryckte/frossade i mig, sen kröp vi ner i sängen o sov typ tre timmar..
Så nu är man nästan människa :o)..

Imorn är det Wärksta´n som gäller.. Se hur den kvällen slutar..

Nehepp, nu ska vi mysa lite i soffan jag, Hunny o katterna ;o)..
Trevlig fredag på er alles sammens där ute!!


Köket börjar ta form..


Har idag gjort de sista justeringarna på köket innan vi ska få hjälp av en köksplanerare på IKEA..
Men nu känner vi oss nöjda med hur det kommer att bli..
Ska göra lite justeringar på det första högskåpet sen, en diskmaskin ska byggas in och micro..
Sen ska de överskåp som är ritade få luckor/lådfronter i stället för dörrar som ska "vikas" uppåt..
Bänkskivan ska vara massiv ek, lös häll med ungen under..
Ni kan få en liten titt på köket på denna bilden ;


Andra Bullar...



Hade bakdag igår, blev strax över 100 st bullar med fyra olika smaker.. Blev vanliga vanilj-, kanel-bullar.. Sen blev det bullar med mandelmassa o hackad sötmandel o sista sorten blev med hackad mandel o nutella.. Vet ej dock än hur den med nutella smakar, inte testat än, är inte själv överförtjust i nutella, men men.. Hörde några på jobbet som pratade om att de brukar ha det i sina bullar.. Hur som hellst, mina favoriter (än så länge) är vanilj- och mandel-bullarna..

Home Party


Ikväll var jag o Hunnys syster på inrednings party..
 Mkt fint hade de, ska bli spännade o se när det kommer hem..
Beställde två kuddfodral och en skål..


Sorry sorry..


Tiden bara försvinner o det finns knappt tid och ork att uppdatera här..
Mycket händer varje dag, jobbet framför allt..

Jobbar just nu på så kallat 3:dje våningen på IKEA.. Det är det våningen som alla nya o prototyper av IKEAs hela sortiment presenteras, vi monterar massor med möbler.. 3:dje våningen är inte långt ifrån Älmhults varuhus i yta, allt från kök till badrumstextil.. Massor med inspration får man, framförallt så ser man ju vad som är kvalité och inte på IKEAs möbler..

Hittade matbordet med DET till vårat vardagsrum, MEN det finns bara för " The UA market", finns endast för marknaden i USA, lite smått irriterande måste jag säga.. Men men, bara att bita ihop o kika vidare.. Vill inte förhasta några inköp av möbler till huset du vi båda vill tänka igenom vad vi behöver och vad vi vill ha..


Snart helg..

Dagarna går ju med super fart. Ikväll ska vi gå bort till Hunny's systers familj o hämta lite Tupperware saker som jag har beställt :). Imorn blir det packning o film som gäller. Har 4 nya filmer med Johan Falk. Så de finns lite att titta på här hemma ;). Blir perfekt att putta ro sängen i tv rummet o sen kika på film nerbäddad i den ;). Blir nog syster J som gör mig sällskap. Hunny ska döma i Vimmerby så han blir borta några timmar. Nehepp strax kila bort o hämta mina Tupperware saker. Ha en underbar kväll! Kramar

Undrar..


varför det känns som dagarna bara försvinner.. När man tänker efter, vad GÖR jag om dagarna?..

Stiger upp på morgonen, jobbar, kommer hem o lagar mat, däckar i soffan för att senare släpa in sig i sängen.. Så känns det nästan som.. Fast nu börja det bli lite bättre.. Annars de senaste tre veckorna har det verkligen varit så..


Helgen som kommer så ska Hunny döma en hel del, men vi har kommit överns om att denna helgen ska jag ägna åt att packa och dra ihop möbler och sånt.. Det är ju bara tre veckor ikvar tills vi flyttar och det är ju något varje helg som tar upp tid.. I veckorna är man ju helt slutkörd så då gör man ju inget vettigt ;o)..

Så det blir till att rensa, packa, rensa ännu mer och trycka ihop lite möbler..

Nehepp, nu kommer en UPS bil så det är dags att göra lite nytta..

Bye bye then!

Köket..


Denna veckan ska vi gå igenom med NYBE om vårt kök.. Ska ändra lite på de första ritningarna som vi har fått.. Men det kommer nog bli riktigt bra.. Bara kakel som vi ska bestämma oss för..

Allt under bänkskivan kommer att vara lådor förutom under diskhon..
Denna leverantören har inte den stommen till det..
Lite synd men det 'är inte hela världen..

Men vi kommer att ha mest lådor, några spottar och något mörkare kakel..
Har ännu inte bestämmt oss för vilken sorts kakel..
Det enda vi är överens om är att det inte ska ha standard mått..
Typ den på bilden, antinget något större eller något med mindre stavar..
Aluminium socklar ska det vara och ekgolv :o)..
Fönster ovanför diskhon (fast en bit upp,
så man inte stänker ner hela fönstret så fort man sätter ingång kranen :o))..



Tror ni om dessa luckor/fronter??

...


Sweet dreams...


Jupp, för nu ska jag hoppa i säng.. Sova! Har en underbart gosig Dizela bredvid mig i soffan just nu, så hon lär bli glad att vi ska gå o lägga oss, hon gillar speciellt när vi ska bädda sängen.. Räcker med att man börjar rissta i täcket lite för att fluffa till det så kommer hon dom en kanon kula.. Tycker tydligen det är jätte roligt att hoppa runt i det när man fluffar o sånt.. Så försöka vika nytvättade lakan med henne i närheten är inte det lättaste kan jag lova :o)..

Hann aldrig hämta rtiningarna på köket ikväll :o(.. Så det ska göras imorn innan vi kör hem, känns så spännande o få se hur de har ritat, har det gjort som man tänkt sig eller blir det helt tokigt, eller helt underbart vackert?? Mkt frågor, lite julafton kännsla över det hela :o)..

Imorn ska det storhandlas då vi ska ha tre rätters middag här hemma.. Vi blir totalt 6 stycken som ska äta o umgås.. Hoppas det blir trevligt.. O att maten går ner :oS..

Nehepp, nu är Hunny klar i duschen.. Dags för nana kudde..

God natt gott folk!


Mammsen o Jag med goa Bounty


Starx bege mig hem åt..


Ska strax låsa o släcka ner för hemfärd.. Eller, nej det ska vi ju inte..

Jag o Hunny ska till banken direkt efter jobbet, lite pappers fix o så måste vi ha en bil till.. Så det ska vi med ordna lite pengar till :o).. Ska även inom NYBE och hämta våra ritningar som är klara på köket.. Såå spännande!!


Så nu ska jag ta mitt pick o pack o köra till Alfing o hämta Hunny, sen ska vi plocka upp en kycklingrulle som vi ska dela på under färden.. Sen hämta ritningarna o sen banken.. Mkt att stå i..

Planerar lite inför imorn med.. Ska ha lite kära vänner på middag, gillar sånt.. Gillar att planera lite festlig mat..
Hoppas bara att de alla uppskattar den..

Nehepp, hej hopp på er!

Nu ska jag kila!

Ha en trevlig afton alle sammens!



Uppdatering: Knivstället har kommit med, fick ett sms om det innan idag.. Ska bli kul o se det IRL..

Knåpar för fullt..

Sitter på jobbet just nu o knåpar på min blogg design.. Sitter vid Kajen just nu o det är väldigt lugnt, fast bara nån sekund till.. Ser en stor schenker lastbil som backar till här just nu..

Sitter i kladdar lite med min header, har ju inte riktigt tillgång till de bilder som jag önskar här på jobbet.. Men jag lär mig lite så länge så tänkte jag fixa det snyggare sen..

Nehepp, ska ta emot paket nu..

Soffan..


Måste ju visa den soffan som vi har beställt, fast den blir i ett mörkare tyg än på bild,,

C ya!!


Om byggnad sker..


Håller på att jnåpar om designen på min blogg.. Har just för tillfället enorm huvudvärk så jag ska vila en stund o sen se om det blir lite mer pill med detta ikväll..

Hoppas ni alla har en fortsatt bra fag/kväll..

Kram

Kommande familje medlem..



Ikväll har jag o Hunny gjort våran andressändring och även beställt ett nytt knivställ t vårt nya kök..
Blev ett Voodoo knivställ designat av Raffaele Iannello i vitt..
Kommer bli så bra så :o)..


RSS 2.0